FLOW FESTIVAL 2017 lippuja

Flow panostaa pohjoismaiseen ruokaan ja tuo festivaalille Helsingin huippuravintolat

Ajankohtainen, laadukas ja kansainvälisesti kiitelty ruokatarjonta näyttelee suurta osaa Flow Festivalilla. Festivaalialueella on elokuussa noin 40 huippuravintolaa, joista lähes puolet on uusia. Tarjolla on erityisesti kasvisruokaa, suomalaisia ja pohjoismaisia erikoisuuksia, terveellisiä herkkuja sekä Helsingin huippuravintoloiden Flow’hun suunnittelemia annoksia.


Laadukas ja kiinnostava ruokatarjonta on erityisen tärkeä osa Flow Festivalia, ja festarin ravintolavalikoima onkin laajempi ja tasokkaampi kuin koskaan ennen. Tänä vuonna ruokatarjonnan painopistettä siirretään yhä vahvemmin pois street foodista kohti ravintolaruokaa. Flow erottuu festivaalien joukosta edukseen erityisesti kansainvälisestikin poikkeuksellisen tasokkaalla ruokatarjonnalla. Useat kansainväliset huippumediat ovat alkuvuoden aikana kehuneet festivaalisuosituksissaan Flow’n ruokatarjontaa. Mm. The Telegraph kirjoittaa: "it's with its food that Flow really comes into its own, attracting some of the capital's most avant-garde restaurateurs.”

Flow Festivalin tämän vuoden ravintoloista lähes puolet ovat uusia, ja yksi kiinnostavimmista on Suomen Gastronomien Seuran Vuoden ravintolaksi valitsema sesonki- ja villiruokaan erikoistunut Grön. Tämän hetken puhutuimmista huippuravintoloista Flow’hun saapuvat ensi kertaa myös pohjoisafrikkalaisen keittiön Na’am Kitchen ja nopeasti suosioon noussut Roster. Uusina tulokkaina nähdään myös mm. huippukokki Matti Jämsenin uusi ravintolakonsepti MASAN, Hietalahden Kauppahallissa toimiva Helsingin ensimmäinen ramen-ravintola Fat Ramen, Vanhasta Kauppahallista ja Kampin Korttelista tuttu Story, laadukasta teetä tarjoileva Théhuone, sekä 4Friends, jossa neljä turvapaikanhakijaa saapuvat kokkaamaan festarikansalle.

Flow’n kansainväliset vieraat ovat usein toivoneet enemmän suomalaista ja pohjoismaista ruokaa festivaalille. Suomi, pohjoismaisuus, terveellisyys ja sesongin raaka-aineet ovat tänä vuonna Flow’n ruokatarjonnan kantavia teemoja. Orgaanisiin ja skandinaavisiin kauden tuotteisiin ja villiruokaan luottaa Grönin lisäksi mm. Neighbour Bistro, joka tarjoilee suomalaista ruokaa modernilla otteella käyttäen kauden parhaita raaka-aineita, jotka hankitaan mahdollisimman läheltä. Kauden parhaita suomalaisia herkkuja ja lähiruokaa tarjoilevat myös muun muassa huippuravintola Bistro Sinne Porvoo sekä vegaaniruokaan ja Suomen luonnossa villinä kasvaviin raaka-aineisiin keskittyvä Cargo.

Hyvinvointi ja terveys näkyvät vahvasti tämän vuoden ravintolatarjonnassa. Terveellisiä ruokia, smoothieita, mehuja sekä vegaanisia kakkuja ja jäätelöitä saapuvat tarjoilemaan mm. CocoVi Superfoods, Jungle Juice Bar, Pure Hero ja Flow’n yhteistyökumppani Oatly. Viime vuoden tapaan Flow suosittelee jokaista ravintolaa tarjoamaan vähintään yhden vegaanisen vaihtoehdon menussaan, jonka lisäksi mukaan saadaan myös useita täysin vegaanisia tulokkaita, kuten viime vuonna Kallioon avattu Roots Helsinki sekä Cargo.

Flow’n ruokatarjontaa jo kolmatta vuotta kehittävä Sustainable Meal on konsepti, jonka tavoitteena on lisätä kestävän kehityksen mukaisten ruoka-annosten tarjontaa ja kysyntää. Sen avulla Flow’n ruokamyyjät ymmärtävät paremmin ruoan vastuullisuuden näkökulmat ja osaavat luoda vastuullisia annoksia. Sustainable Meal -koulutuksessa ja -ohjeistuksessa Flow’n ruokamyyjiä kehotetaan tänä vuonna käyttämään annoksissaan villiruokaa, eli luonnosta poimittua villinä kasvanutta ruokaa, tai Itämeren roskakalaa, kuten särkeä. Lue lisää www.sustainablemeal.fi.

Flow Festivalin vuoden 2017 ravintolat: 3 Kaverin Jäätelö, 4Friends, Baba Foods, Beerger, Bistro Sinne Porvoo, Cargo, CocoVi Superfoods, El Ceviche Güero, Farang, Fat Ramen, Gold & Green Nordic, Good Life Coffee, Grön, Jungle Juice Bar, Kahvila Sävy, Kimchi & the Chicken Gang, Levant, Lie Mi, Lämpö, Mad Wok, MASAN by Matti Jämsen, Na’am Kitchen, Neighbour Bistro, Oatly, Onda, Paulig Coffee Bar, Paulig Coffee Van, Pizzarium, Pure Hero, Roots Helsinki, Roster, Sandro, Social Food Burgerjoint, Soi Soi, Story, Thai Papaya, Théhuone, thetastydogs, Twisted Street Kitchen ja UMAIJARI+Sushi.

Tutustu Flow Festivalin korkealaatuiseen ruokatarjontaan ja lue lisää kaikista vuoden 2017 ravintoloista osoitteessa www.flowfestival.com/ruoka.

Flow Festival järjestetään 11.–13. elokuuta 2017 Helsingin Suvilahdessa.

Flow Festivalin vuoden 2017 varmistuneet kumppanit ovat pääyhteistyökumppani Lapin Kulta, kumppanit Aalto-yliopisto, American Express, Bright Finland, Lumo-vuokra-asunnot, Oatly, OP Helsinki, Paulig, Plan B, Stopteltat, Sun Effects ja Zalando, sekä mediakumppanit Basso, Clear Channel, Helsingin Sanomat ja Resident Advisor.

www.flowfestival.com
www.facebook.com/FlowFestival
www.twitter.com/FlowFestival
www.instagram.com/flowfestivalhelsinki

7 tilaisuutta tapahtumalle FLOW FESTIVAL 2017 7 Tilaisuutta

Tilaisuuksia Suomi (7)