Tietosuojakäytäntö

Tämä Tietosuojakäytäntö selittää, mitä henkilötietoja Ticketmaster ja sen konserni (joihin tässä Tietosuojakäytännössä viitataan sanoilla "me" tai "Ticketmaster") keräävät sekä verkossa (mukaan lukien sovellusten kautta) että sen ulkopuolella, ja kuinka näitä tietoja käytetään. Lue se huolellisesti.


Keräämme tietoja sinusta yleisesti luodessasi tilin, ostaessasi lippuja, lähettäessäsi sähköpostia tai soittaessasi meille, lipputoimistosta tehtyjen hoitamiemme tai hallinnoimiemme ostosten yhteydessä sekä käyttäessäsi verkkosivustojamme, sovelluksiamme ja sosiaalista mediaa. Käytämme niitä ja muita tietoja tarjotaksemme parempaa palvelua, markkinointia ja tukea sinulle ja muille asiakkaillemme (mukaan lukien tietojesi analysointi yksilöllisen kokemuksen tarjoamiseksi).


Kun esimerkiksi luot tilin, ostat lippuja, lataat sovelluksiamme tai otat meihin puhelimitse yhteyttä, saatamme pyytää suostumustasi tietojesi käyttöön tiettyihin tarkoituksiin.  Tavat, joilla tietojasi voidaan käyttää, on kuvattu täällä.


Valtuutettuna lipunmyyjänä Ticketmaster myy lippuja sellaisten kolmansien osapuolten puolesta, jotka järjestävät tai sponsoroivat tapahtumaa tai jotka hoitavat tapahtumapaikkaa, jossa järjestämme tapahtumia. Viittaamme näihin artisteihin, edustajiin, tapahtumapaikkoihin, tukijoihin ja sponsoreihin, joilta hankimme lippuja myytäväksi sinulle, nimellä "Tapahtumakumppanimme". Jaamme tietojasi Tapahtumakumppaniemme kanssa ja voimme jakaa tietojasi myös muiden kolmansien osapuolten kanssa tässä kuvatulla tavalla.


Ticketmaster on rekisterinpitäjä (ts. henkilötietojesi käsittelystä vastaava taho) kaikkien sinua koskevien tietojesi osalta, joita Ticketmaster kerää ja vastaanottaa palveluidemme käyttöön perustuen. Ticketmaster on velvollinen noudattamaan henkilötietolakia 523/1999 ja sähköisen viestinnän tietosuojalakia 516/2004 ja se sitoutuu käyttämään tietojasi niiden mukaisesti.

 

Evästeilmoitus
Käytämme, monien muiden verkkoyritysten tapaan, evästeitä (ts. pieniä tekstitiedostoja, jotka verkkosivumme lähettää tietokoneellesi) ja seurantatyökaluja. Saadaksesi lisätietoja tämän verkkosivuston sisältämistä evästeistä sekä siitä, miten niiden käyttö estetään, klikkaa tästä.

 

Keräämme tietojasi eri tavoin

Suoraan sinulta. Esimerkiksi rekisteröityessäsi kampanjaan, luodessasi tilin, osallistuessasi kilpailuun tai palkinnon arvontaan, ladatessasi sovelluksia tai ostaessasi lippuja, lähettäessäsi kommentin verkkosivustoillemme, esittäessäsi meille kysymyksiä, lähettäessäsi meille sähköpostia tai ollessasi yhteydessä Ticketmasterin puhelinpalveluun.


Käyttäessäsi verkkosivustojamme tai sovelluksiamme. Voit katsella ja käyttää verkkosivustojamme ja sovelluksiamme tietokoneen, puhelimen, tablettitietokoneen tai muun laitteen välityksellä. Käytämme verkkosivustoillamme ja sovelluksissamme seurantatyökaluja kuten selainohjelman evästeitä ja verkkojäljitteitä kerätäksemme tietoja käyttötavoistasi. Lisätietoja saat Evästekäytännöstämme.


Kolmansilta osapuolilta. Jos esimerkiksi päätät käyttää sisäänrakennettua sosiaalisen median ominaisuutta verkkosivustoillamme tai sovelluksissamme, kolmannen osapuolen ylläpitämä sosiaalisen median sivusto antaa meille tiettyjä tietoja sinusta. Näihin voi sisältyä nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Tietoja toiminnastasi sivustoillamme ja sovelluksissamme voidaan lähettää sosiaalisen median alustoille. Lisätietoja kolmansista osapuolista, joilta saamme tietoja, löytyy täältä.

 

Tietosi, joita voimme pitää hallussamme

Käytämme seuraavia tietoja tässä Tietosuojakäytännössä kuvattuihin tarkoituksiin:


Yhteys- ja tilitietosi. Säilytämme yhteystiedot (esim. nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, asuinmaa, kieli), jotka toimitat meille luodessasi Ticketmaster-tilin, ostaessasi lippuja ja/tai osallistuessasi kilpailuihin tai kampanjoihin.


Maksu- ja laskutustietosi. Säilytämme maksu- ja laskutustiedot, esim. lippuostoksesi yhteydessä antamasi luottokorttinumero ja postinumero, jotka toimitat meille lipputilauksesi käsittelyn yhteydessä. Jos olet niin pyytänyt, voimme myös säilyttää maksu- ja laskutustiedot helpottaaksemme tulevien lippuostostesi tekemistä.


Verkossa luovuttamasi tiedot. Säilytämme esimerkiksi tiedot, jotka luovutat verkkosivustollamme tai kolmannen osapuolen sosiaalisen median sivustolla, joihin meillä on pääsy (mukaan lukien lähettämäsi arvostelut tai täyttämäsi kyselyt). Luovuttaessasi tietoja verkossa, et saa loukata muiden oikeuksia (mukaan lukien oikeus yksityisyyteen) ja sinun tulee ymmärtää, että muut saattavat käyttää, levittää ja/tai uudelleenjulkaista tietojasi yllättävillä tavoilla (myös laittomasti). Ymmärrät, että me ja muut (mukaan lukien Tapahtumakumppanimme) voivat käyttää ja julkaista uudelleen mitä tahansa verkossa julkisesti, verkkosivustollamme, sovelluksiamme tai sosiaalisen median työkaluja käyttäessäsi luovuttamiasi tietoja. 


Tiedot mieltymyksistäsi. Voimme kerätä tietoja tapahtumista, joista pidät, tai tuotteista, joita olet ostanut tai joista olet tehnyt tiedustelun (esim. osana kyselyä tai tapahtuman arvostelusta). Voimme myös säilyttää tietoja kiinnostuksenkohteistasi ja väestötilastollisista kategorioista, jotka ovat pääteltävissä käymästämme viestinnästä, voidaksemme tarjota sinulle parempaa palvelua ja kohdennetumpia tietoja. Esimerkiksi, jos ostat lippuja yhteen esitykseen ja monet kyseisessä esityksessä käyneistä ihmisistä ovat ostaneet lippuja myös toiseen konserttiin, saatamme lähettää sinulle tietoja tästä toisesta konsertista.


Muilta yhtiöiltä saadut tiedot. Säilytämme muiden yritysten meille luovuttamia tietoja (esim. kiinnostuksenkohteistasi, ostoksistasi ja taloustyypistäsi). Voimme myös lisätä tietoihisi muilta yhtiöiltä tai muista lähteistä saamiamme tietoja. Voimme esimerkiksi ristiintarkistaa säilyttämiemme tietojen oikeellisuuden toisen tietokannan kanssa tai voimme lisätä niihin väestötilastollisia tietoja. Suuri osa näistä tiedoista on luotu käyttämällä julkisia lähteitä, kuten julkista osoiterekisteriä, tai ne on saatu markkinatutkimuksista kuten kuluttajapaneelitutkimuksista.


Verkkosivuston käyttötiedot. Käyttäessäsi verkkosivustojamme, voimme kerätä tietoja käyttämästäsi selaimesta ja IP-osoitteestasi (numero, joka tunnistaa tietyn verkkolaitteen internetissä ja joka on välttämätön, jotta laitteesi voi kommunikoida verkkosivustojen kanssa). Voimme katsoa, minkä sivuston kautta tulit sivustollemme, mitä tarkoitusta varten käytit tai et käyttänyt sivustoamme tai mille sivustolle menit lähdettyäsi sivustoltamme.


Sovellusten käyttötiedot. Jos käytät sovelluksiamme, voimme kerätä GPS-sijaintisi tai laitteesi yksilöidyn tunnisteen. Voimme myös kerätä käyttämäsi laitteen tyyppinumeron tai tietokoneesi tai laitteesi käyttöjärjestelmäversion. Voimme myös, esimerkiksi, tarkastaa, kuinka usein käytät sovellusta tai mistä olet ladannut sen. Salliessasi voimme myös skannata musiikkikirjastosi ladatessasi sovelluksiamme voidaksemme lähettää sinulle tietoja alueellasi järjestettävistä tapahtumista, joista saatat olla kiinnostunut. Mobiilitietojen eri käyttövaihtoehdot on kuvattu täällä.


Sähköpostin vastaustiedot. Lähettämiemme sähköpostien osalta voimme kerätä tietoja siitä, miten vastaat tällaisiin sähköposteihin, esimerkiksi kuinka monta kertaa sähköposti avataan tai siinä olevia linkkejä klikataan. Lisätietoja saat Evästekäytännöstämme.


Muut viestintääsi koskevat tiedot. Esimerkiksi ollessasi yhteydessä meihin lippumyymälän, sähköpostin, puhelimen tai sosiaalisen median (esim. Facebook) välityksellä.

 

Voimme käyttää tietojasi seuraavilla tavoin ja seuraaviin tarkoituksiin

Tarjotaksemme sinulle tuotteita, palveluita, tilitietoja ja tukea. Voimme esimerkiksi käyttää tietojasi vahvistaaksemme rekisteröitymisesi tapahtumaan. Jos annat meille ystäväsi tietoja, käytämme niitä tarjotaksemme pyytämiäsi palveluita. Ennen kuin luovutat meille ystäväsi tietoja, varmista, että sinulla on ystäväsi lupa jakaa nämä tiedot kanssamme.


Viestiäksemme kanssasi tekemästäsi ostoksesta ja tapahtumasta, johon osallistut. Voimme esimerkiksi lähettää sinulle sähköpostia tiliisi tai lippuostokseesi liittyen tai kysyäksemme haluatko arvostella tapahtuman, johon olet osallistunut. Voimme myös ottaa sinuun yhteyttä tähän Tietosuojakäytäntöön tai muihin käytäntöihimme tai ehtoihimme liittyen.


Tunnistaaksemme trendit ja kiinnostuksenkohteet. Käytämme tietojasi mieltymystesi selvittämiseksi parantaaksemme tarjontaamme ja tehdäksemme kokemuksestasi merkityksellisemmän ja henkilökohtaisemman. Voimme yhdistää sinulta saamamme tiedot kolmansilta osapuolilta saamiimme tietoihin, mukaan lukien asiakaskäyttäytymisen analysoimiseksi.


Tuotteidemme, palveluidemme ja verkkosivustojemme valvomiseksi ja parantamiseksi. Analysoimme tietosi parantaaksemme ymmärrystämme sinusta ja asiakaspohjastamme yleisesti. Teemme tämän voidaksemme tehdä parempia päätöksiä palveluistamme, mainonnastamme, tuotteistamme ja sisällöstämme, perustuen tietoisempaan kuvaan siitä, miten asiakkaamme käyttävät tämänhetkisiä palveluitamme, ja tarjotaksemme sinulle räätälöidymmän kokemuksen.


Estääksemme tai havaitaksemme laittoman toiminnan sekä suojellaksemme tai valvoaksemme lainmukaisia oikeuksiamme. Voimme esimerkiksi käyttää tietojasi lippujen trokaamisen, immateriaalioikeuksiemme väärinkäytön (esim. meidän tai Tapahtumakumppaniemme tuotemerkit), tai petoksen (mukaan lukien luottokorttipetos ja petos, joka on käsityksemme mukaan tapahtunut vedonlyönnin tai kampanjan aikana tai tapahtuman yhteydessä) ja muun rikoksen estämiseksi.


Turvallisuussyistä. Voimme käyttää tietojasi yrityksemme, työntekijöidemme, asiakkaidemme, kolmansien osapuolten ja/tai meidän/heidän omaisuutensa turvallisuuden suojaamiseksi (mukaan lukien tapahtumat, joihin saatat osallistua, ja verkkosivustomme) lain sallimissa rajoissa.


Markkinatutkimustarkoituksiin. Voimme ottaa sinuun yhteyttä osana suorittamaamme markkinatutkimusta. Voit päättää olla osallistumatta.


Tarjotaksemme sinulle sekä räätälöityä että käyttäytymiseen perustuvaa verkkomainontaa. Voimme työskennellä muiden yritysten kanssa esittääksemme sinulle mainoksia, joiden uskomme olevan sinulle merkityksellisiä ja hyödyllisiä. Tämä saattaa sisältää mainoksia, joita esitetään omilla verkkosivustoillamme tai sovelluksissamme, tai mainoksemme, joita esitetään muiden yritysten sivustoilla. Näkemäsi mainokset voivat perustua meidän tai kolmansien osapuolten keräämiin tietoihin ja/tai ne voivat perustua toimintaasi verkkosivustoillamme tai kolmansien osapuolten sivustoilla. Mainonnan toista tyyppiä kutsutaan 'käyttäytymiseen perustuvaksi verkko- tai kolmannen osapuolen mainonnaksi'. Lisätietoja ja vaihtoehdot löydät Evästekäytännöstämme


Markkinointitarkoituksiin. Jos olet antanut suostumuksesi, sinulle voidaan lähettää sähköpostitse, puhelimitse, tekstiviestillä tai muulla tavoin tietoja tai tarjouksia tulevista tapahtumista, tuotteista tai palveluista (mukaan lukien uutiskirjeet). Me voimme lähettää sinulle tietoja ja tarjouksia myös muiden elinkeinonharjoittajien puolesta. Tällöin emme kuitenkaan luovuta kyseisille elinkeinonharjoittajille sinun nimeäsi ja osoitettasi. Jos olet antanut suostumuksesi tietojen vastaanottamiseen suoraan valikoiduilta kolmansilta osapuolilta, näihin kolmansiin osapuoliin voi sisältyä hyväntekeväisyys- ja vähittäismyyntiyrityksiä, kuten esimerkiksi taloudellisia, terveydellisiä, vapaa-ajan ja tilauspalveluita tarjoavia yrityksiä.


Muilla lain sallimilla tavoilla. Rajoitetuissa tilanteissa voimme käyttää tietojasi myös muihin tarkoituksiin lain sallimissa rajoissa.

Sinulla on tiettyjä vaihtoehtoja tietojesi käyttöön liittyen

Luodessasi tilin, ostaessasi lippuja tai ladatessasi sovelluksiamme, voimme pyytää suostumustasi henkilötietojesi keräämiseen, käsittelyyn ja käyttöön määrättyihin tarkoituksiin.


Halutessasi peruuttaa henkilötietojesi käyttöön meille antamasi suostumuksen, ilmoita siitä meille kirjoittamalla tai käyttämällä jotakin tässä kohdassa mainittua menetelmää.


Ymmärrät, että jos päätät olla antamatta meille suostumustasi tai jos peruutat antamasi suostumuksen, et välttämättä voi hyödyntää yhtä tai useampaa tarjoamistamme ominaisuuksista.


Kirjoittamisen lisäksi voit estää tietojesi käytön myös seuraavin tavoin:


Voit estää markkinointiviestien vastaanottamisen. Lopettaaksesi mainossähköpostien ja -tekstiviestien vastaanottamisen, klikkaa tästä tai seuraa lähetyissä mainosviesteissä olevia ohjeita. Voit myös estää markkinointitekstiviestien lähettämisen vastaamalla "STOP". Laiteasetuksistasi pitäisi löytyä ohjeet siihen, miten push-ilmoitukset voi poistaa käytöstä. Pyyntösi käsittelyyn voi kulua noin kymmenen päivää. Älä hermostu! Vaikka päättäisit lopettaa markkinointiviestien vastaanottamisen, pidämme huolen, että saat jatkossakin tekemiisi ostoksiin liittyviä viestejä. Esimerkiksi, voimme yhä ottaa sinuun yhteyttä tilaukseesi liittyen.


Voit estää uutiskirjeidemme vastaanottamisen. Lopettaaksesi uutiskirjeidemme vastaanottamisen, päivitä tiliasetuksesi tai seuraa lähettämissämme uutiskirjeissä olevia ohjeita.


Voit hallita evästeitä ja seurantatyökaluja ja estää niiden käytön. Saadaksesi lisätietoja evästeiden ja muiden seurantatyökalujen hallinnasta, klikkaa tästä.


Voit hallita työkaluja ja estää niiden käytön laitteissasi. Esimerkiksi, voit ottaa GPS-paikantimen tai push-ilmoitukset pois käytöstä säätämällä puhelimesi asetuksia. Jokaisella push-ilmoituksella on oma "peruuta tilaus" -linkkinsä.


Voit muuttaa Tapahtumakumppanin markkinointia koskevia valintojasi (esimerkiksi voit kieltää Tapahtumakumppania lähettämästä sinulle markkinointisähköposteja) ottamalla yhteyttä kyseiseen Tapahtumakumppaniin.

Voimme jakaa tietojasi seuraavien kolmansien osapuolten kanssa

Ticketmasterin yritysperheen sisällä. Voimme jakaa osan tai kaikki tiedoistasi muiden konsernimme yhtiöiden kanssa tässä Tietosuojakäytännössä mainittuihin tarkoituksiin.


Tapahtumakumppaniemme kanssa. Jaamme tietosi Tapahtumakumppaniemme kanssa, jotta ne voivat järjestää tapahtuman, johon liput on hankittu, analysoida asiakkaiden käyttäytymistä, tarjota parempaa palvelua ja tukea asiakkaille sekä muihin Tapahtumakumppaniemme tietosuojakäytännöissä kuvattuihin tarkoituksiin (mukaan lukien markkinointi). Sinun tulee tutustua näihin käytäntöihin, jotta tiedät, miten tietojasi käsitellään.


Valittujen kolmansien osapuolten kanssa. Jos olet antanut suostumuksesi siihen, että valikoidut kolmannet osapuolet voivat ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse tai muilla tavoin, voimme luovuttaa tietosi valitsemillemme kolmansille osapuolille ja nämä kolmannet osapuolet voivat käyttää näitä tietoja omiin markkinointi- ja mainontatarkoituksiinsa.


Ulkopuolisten palveluntarjoajimme kanssa. Voimme jakaa tietojasi kolmansien osapuolten kanssa, jotta ne voivat tarjota palveluita meille (esim. postitustalot, lähetit, puhelinpalvelukeskukset (call centre) tai markkinatutkimusyritykset), mutta tällaisessa tapauksessa teemme kirjallisen sopimuksen tietojesi suojelemiseksi.


Ostamiasi tavaroita ja palveluita toimittavien kolmansien osapuolten kanssa. Tietojasi voidaan myös jakaa asiaankuuluvien verkkosivustomme kautta hankittuja tavaroita ja palveluita tarjoavien kolmansien osapuolten kanssa (esim. lippuvakuutus tai kauppatavarat), jotta ne voivat käsitellä ja toimittaa tilauksesi (esimerkiksi ottamalla sinuun yhteyttä).

 
Jos se on mielestämme välttämätöntä noudattaaksemme laillisia tai hallinnollisia vaatimuksia tai suojellaksemme itseämme, Tapahtumakumppaneitamme tai kolmansia osapuolia. Lain sallimissa rajoissa voimme myös viraston tai muun valtuutetun laitoksen tai järjestön pyynnöstä jakaa tietoja suojellaksemme tai valvoaksemme omia tai Tapahtumakumppanin tai kolmannen osapuolen oikeuksia, tai petoksen (mukaan lukien luottokorttipetos tai petos, joka on käsityksemme mukaan tapahtunut vedonlyönnin tai kampanjan aikana tai tapahtuman yhteydessä) sekä muun rikoksen havaitsemiseksi tai estämiseksi.

 


Yrityksemme tai sen osan oikeudellisten seuraajien kanssa. Lain sallimissa rajoissa voimme antaa tietojasi oikeudelliselle seuraajallemme käytettäväksi tässä Tietosuojakäytännössä kuvattuihin tarkoituksiin - ja voimme myös antaa tietoja mahdollisille tuleville oikeudellisille seuraajille - mutta vain, jos olemme suorittaneet kaikki kohtuulliset toimenpiteet varmistaaksemme tietojen turvallisuuden ja luottamuksellisuuden.

 

Sivustojamme ja sovelluksiamme ei ole tarkoitettu lapsille
Sivustomme ja sovelluksemme on tarkoitettu aikuisille. Emme tietoisesti kerää lasten henkilötietoja. Jos olet vanhempi tai laillinen huoltaja ja uskot, että lapsesi on antanut meille tietoja, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse christian.sandman@ticketmaster.fi. Voit myös kirjoittaa meille.

 

Käytämme normaaleja tietosuojatoimenpiteitä
Käytämme normaaleja tietosuojatoimenpiteitä tietojesi suojaamiseksi. Käytettävät tietosuojatoimenpiteet riippuvat kerättyjen tietojen tyypistä. Internet ei kuitenkaan ole 100-prosenttisen turvallinen. Emme voi luvata, että sivustojemme käyttö on täysin turvallista. Kannustamme sinua varovaisuuteen käyttäessäsi internetiä. Tähän kuuluu myös se, että salasanoja ei tule jakaa muille.

 

Voimme siirtää tietojasi ulkomaille
Tämän Tietosuojakäytännön ja Evästekäytännön mukaiseen tietojesi siirtoon voi sisältyä tietojesi siirto ulkomaille (mukaan lukien Euroopan ulkopuoliset maat). Näiden muiden maiden, joihin tietojasi siirretään, lainsäädäntö ei välttämättä tarjoa vastaavaa suojaa henkilötiedoillesi kuin mitä kotimaasi lainsäädäntö tarjoaa. Suojaamme kuitenkin henkilötietosi asianmukaisesti soveltuvan lainsäädännön mukaisin teknisin ja sopimusoikeudellisin keinoin.

 

Sivustoillamme voi olla linkkejä kolmansien osapuolten sivustoille tai palveluihin, joita emme hallinnoi
Jos klikkaat jotakin tällaisista linkeistä, sinut ohjataan verkkosivustoille, joita emme hallinnoi. Tätä Tietosuojakäytäntöä ei sovelleta kyseisten sivustojen tietosuojaperiaatteisiin. Tutustu muiden verkkosivustojen tietosuojakäytäntöihin huolellisesti. Emme ole vastuussa näistä kolmansien osapuolten sivustoista.

 

Voit ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää, huomautettavaa tai jos tarvitset kopion hallussamme pitämistämme sinua koskevista tiedoista.

Jos sinulla on kysyttävää tai huomautettavaa tästä Tietosuojakäytännöstä tai mahdollisia muita tietosuojaan liittyviä huolenaiheita tai jos haluat pyytää kopioita hallussamme pitämistämme sinua koskevista tiedoista, ota yhteyttä christian.sandman@ticketmaster.fi. Älä mainitse luottokorttinumeroasi tai muita taloudellisia tai luottamuksellisia tietoja sähköpostissasi.

 


Korjataksesi, muuttaaksesi tai päivittääksesi meille antamiasi tietoja tai peruuttaaksesi antamasi suostumuksen, klikkaa tästä.

Miten toimimme, jos tähän Tietosuojakäytäntöön tulee päivityksiä
Voimme aika ajoin muuttaa tietosuojaperiaatteitamme. Ilmoitamme sinulle mahdollisista tähän Tietosuojakäytäntöön tulevista muutoksista lain vaatimalla tavalla. Päivitetty versio löytyy myös verkkosivustoltamme. Siinä oleva päivämäärä ja versionumero on eri kuin mitä alla on ilmoitettu. Seuraa sivustoamme säännöllisesti mahdollisten päivitysten varalta.

 

Keitä me olemme
Olemme Ticketmaster Suomi Oy. Ticketmasteriin ja sen konserniin kuuluva yhtiö. Saat lisätietoja meistä täältä.

Viimeksi päivitetty: 23.04.2013