Siirry suoraan pääsisältöön
  1. Kotisivu
  2. Teatteri ja taide
  3. Teatteri
  4. Anna Karenina
Anna Karenina

Teatteri

Anna Karenina lippuja

0 TILAISUUTTA

Valitettavasti emme löytäneet yhtään tapahtumaa

Lisätietoa artistista / tapahtumasta Anna Karenina

ANNA KARENINA "Kaikki onnelliset perheet ovat toistensa kaltaisia, jokainen onneton perhe on onneton omalla tavallaan." -Leo Tolstoi, suom. Lea Pyykkö

Anna on naimisissa Kareninin, kapeasieluisen virkamiehen kanssa, mutta kaipaa elämää suurempaa rakkautta. Hän ajautuu komean kreivi Vronskin kanssa suhteeseen, jonka vuoksi on valmis uhraamaan kaiken. Samaan aikaan nuori Kitty etsii romantiikkaa eikä välitä maanomistaja Levinistä, joka kosiskelee häntä. Kun Kittyä liehitellyt Vronski valitsee mieluummin Annan, Kitty joutuu pohtimaan, mikä rakkaudessa on oleellista: halu vai kiintymys.

Leo Tolstoin 1870-luvulla kirjoittama, tsaarinajan Pietarin ja Moskovan seurapiireihin sijoittuva Anna Karenina on ansiosta maailmankirjallisuuden suuri klassikko. Se käsittelee rakkautta, intohimoa ja elämänvalhetta tavalla, joka ei ole vanhentunut päivääkään.

Joensuun kaupunginteatterin uusi versio Anna Kareninasta on tuore ja valloittava. Anna hehkuu halua kunnes intohimo polttaa hänet karrelle.

ROOLEISSA Mirva Kuivalainen, Olli Haataja, Hans Stigzelius, Olli-Kalle Heimo, Markku Maasilta, Minna Maaria Virtanen, Petteri Rantatalo, Laura Kaljunen, vierailija ja Maarit Ryynänen, vierailija ALKUPERÄISTEOS Leo Tolstoi DRAMATISOINTI Maaria Koskiluoma OHJAUS JA SOVITUS Aino Kivi LAVASTUSSUUNNITTELU Iris Routa PUKUSUUNNITTELU Katri Tuukkanen ENSI-ILTA 17.2.2018 KESTO n. 2 t 30 min, sisältäen väliajan SUURI NÄYTTÄMÖ

www.jns.fi/kaupunginteatteri