Siirry suoraan pääsisältöön
DDT PLAYS THE BLUES - Featuring Jussi Raittinen

Jazz/Blues

DDT PLAYS THE BLUES - Featuring Jussi Raittinen lippuja

0 TILAISUUTTA

Valitettavasti emme löytäneet yhtään tapahtumaa

Lisätietoa artistista / tapahtumasta DDT PLAYS THE BLUES - Featuring Jussi Raittinen

DDT Jazzband on Suomen merkittävin perinteistä jazzia soittava orkesteri, jonka 60-vuotista historiaa juhlittiin vuonna 2018. Orkesterin musiikilliset juuret ulottuvat 1910 –luvun New Orleansista aina 1950 –luvulle ja sen tyyli perustuu eri aikakausien mestarien musiikkiin. Vahvoja esikuvia ovat mm. Louis Armstrong, Dutch Swing College Band (alkuperäinen), Joe King Oliver, Jelly Roll Morton, Eddie Condon ja Duke Ellington. Bändin musiikissa on vaikutteita koko jazzin historian ajalta, mutta musiikillisena lähtökohtana on aina ollut luoda omintakeinen DDT –soundi.

DDT Plays the Blues -konsertti on DDT Jazzbandin kunnianosoitus New Orleans jazzin juurille. USA:n mustan väestönosan piirissä 1800/1900 vuosisadan vaihteessa syntynyt blues oli jazzmusiikin perusta. DDT:n musiikissa blues on ollut kaikkina aikoina vahvasti mukana. Kappalevalikoimaan sisältyy sävellyksiä useilta jazzin historian suurmiehiltä, kuten Joe "King" Oliver, William C Handy, Duke Ellington, Spencer Williams, Johnny Hodges ja Buddy Bolden.

Konsertin laulusolisti on blueslaulun mestari Jussi Raittinen, joka esiintyi ensimmäisen kerran DDT Jazzbandin kanssa jo vuonna 1960.

DDT Jazzband:
Niklas Andersson – trumpetti, Fred Andersson – klarinetti, Nalle Nyman klarinetti, Raimo Näätänen – pasuuna, Joonatan Rautio – tenorisaksofoni, Riitta Paakki – piano, Pekka Mesimäki – banjo ja kitara, Pentti Mutikainen – basso, Heikki Sandrén – rummut

DDT PLAYS THE BLUES – CD
DDT Jazzbandin uunituoreen CD-levyn nimi on "DDT Plays the Blues". Albumi on orkesterin kunnianosoitus New Orleans jazzin juurille. Levyllä soittaa DDT:n peruskokoonpano täydennettynä Jussi Raittisella, joka laulua kuullaan kahdella raidalla. Studioäänitykset tehtiin kolmessa sessiossa (4.11.2018, 24.11.2018 ja 2.12.2018). Tavoitteena oli taltioida mahdollisimman autenttisena alkuperäinen, DDT Jazzbandille ominainen tyyli ja soundi. Studio oli toisenlainen työympäristö orkesterille, jota on totuttu kuulemaan vauhdikkailla live keikoilla klubeilla ja konserttisaleissa. Oikean tunnelman luomiseksi äänitykset tehtiin mahdollisimman akustisesti, mihin Robi de Godzinskyn studio soveltui erinomaisesti.