Joensuun kaupunginteatteri esittää: Koirantähdestä pohjoiseen lippuja

KOIRANTÄHDESTÄ POHJOISEEN - kohtauksia pakolaisuudesta

Alussa oli maa, taivas ja kolme miestä samojen tähtien alla. Mutta universumin suuressa noppapelissä sattuma arpoo heille eri roolit ja kohtalot. Tulevat sisäiset ja ulkoiset rajat, passit ja kansalaisuudet, sisällissodat ja pakolaisleirit. Syntyvät ilmansuunnat, joihin joko täytyy suunnistaa tai ei saa tulla. Ihmiset hajaantuvat leireihin ja kuppikuntiin, toivottuihin ja ei-toivottuihin, eläviin ja kadonneisiin. Kolme miestä löytävät itsensä yhteisen tähtitaivaan alta, mutta osissa, joita he eivät itse valinneet. Mistä löytyy inhimillisyys, toivon tähti ja miten sinne suunnistetaan?

Maailmassa on yli 65 miljoonaa pakolaista, jotka etsivät turvallista tai parempaa elämää joko kotimaansa sisällä tai sen ulkopuolelta. Eurooppaan saapui vuonna 2015 yli miljoona pakolaista. Vuonna 2016 turvapaikkaa Suomesta haki 28.208 ihmistä. Sen sai 7.745.

Koirantähdestä pohjoiseen on maahanmuuttajien ja pakolaisten haastatteluista ja ajankohtaisuudesta syntynyt esitys, jossa maailman myllerryksen alta kuuluu ihmisen tarina ja arjen ääni, hiljainen mutta tosi, joskus myös ironinen ja hullu. Esitys yhdistää tarinankerrontaa, dokumentaarista materiaalia, visuaalisuutta ja musiikkia kudelmaksi, joka kuljettaa katsojan pakomatkalle halki Euroopan ja jättää päätepisteeseen, jossa toivoa antavat hyvät ihmiset ja lapsen nauru.

ROOLEISSA Olli Haataja, Olli-Kalle Heimo ja Markku Maasilta KÄSIKIRJOITUS Katri Mehto OHJAUS Merja Pennanen HAASTATTELUT Merja Pennanen, Katri Mehto ja Sanna Kärkkäinen IKÄSUOSITUS n. 15-vuotiaasta ylöspäin MAAILMAN KANTAESITYS JA ENSI-ILTA 23.9.2017 KESTO n. 1 t 45 min, sisältäen väliajan PIENI NÄYTTÄMÖ

teatteri.jns.fi

Valitettavasti ei löytynyt yhtään hakutulosta haulle 'Joensuun kaupunginteatteri esittää: Koirantähdestä pohjoiseen'

Muokkaa hakuasi tai selaa tilaisuuksia alla olevien kategorioiden avulla.

Selaa kategorioittain