Siirry suoraan pääsisältöön
  1. Kotisivu
  2. Teatteri ja taide
  3. Teatteri
  4. Kokki, varas, vaimo ja rakastaja
Kokki, varas, vaimo ja rakastaja

Teatteri

Kokki, varas, vaimo ja rakastaja lippuja

0 TILAISUUTTA

Valitettavasti emme löytäneet yhtään tapahtumaa

Lisätietoa artistista / tapahtumasta Kokki, varas, vaimo ja rakastaja

KOM-TEATTERI: KOKKI, VARAS, VAIMO JA RAKASTAJA

Imperiumien sortuessa nousevat valtaan kokit ja varkaat.

Koska Le Hollandais -ravintolassa on kuuluisa kokki ja kokeellinen keittiö, kaikkien on päästävä sinne hinnalla millä hyvänsä – myös varkaan, jolla on rahaa ja röyhkeyttä ostaa koko ravintola. Omistajana hän voi tehdä mitä haluaa: määrätä haarukoista ja seinien väristä, jakaa porttikieltoja, kouria naisia jalkovälistä ja syödä mitä huvittaa – vaikka uhanalaisia eläimiä.

Harmi vain, että varkaalla on konservatiivinen maku. Ruokalistakin on ranskaksi ja vaatisi kielitaitoa. Ja pitääkö varkaan muka oppia syömään sieniä tai keskustelemaan ruoasta ja yhteiskunnasta naapuripöydän kosmopoliitin kanssa?

Varkaan vaimolla sen sijaan on erinomainen maku, kokkikin on sitä mieltä. Mutta minkä ihmeen takia vaimo on taas vessassa? Ja miksi naapuripöytäkin on tyhjä, vaikka pääruoka höyryää herkullisena lautasella?

On sanottu, että suurten imperiumien sortuessa kokit nousevat valtaapitävien asemaan. Onko totuudenjälkeisenä aikana jäljellä enää muuta kuin ruumiillisten mielihyvien ja nautinnon tavoittelu? Onko maailmassa enää mitään niin arvokasta, että sitä ei voisi paistaa ja syödä?

Kokki, varas, vaimo ja rakastaja on esitys ruoasta, nautinnosta ja vallanhimosta. Se on ympäri teatteria läikkyvä kupliva keitos täynnä lihaa ja hikeä, innostusta ja turtumusta, uteliaisuutta ja ennakkoluuloja, sivistystä ja sikailua. Se tarjoilee huumaavan kolmiodraaman, jonka lopputulosta ei ole helppo niellä.

”VARAS: Mäkin yhdistän työn ja ilon niinku aito taiteilija. Rahanteko on mun työtä, ruoka on mun nautintoa... ja säkin oot myös mun nautintoa, vai mitä?"