Siirry suoraan pääsisältöön
Luosto soi!

Klassinen

Luosto soi! lippuja

10 TILAISUUTTA

Suomi

10 Tilaisuutta
Ladattu 10 / 10 tilaisuutta

Lisätietoa artistista / tapahtumasta Luosto soi!

Klassinen musiikki soi jälleen Luoston tunturimaisemissa 30.7.-2.8.2020

Luosto soi! -festivaali on uusi nelipäiväinen klassisen musiikin tapahtuma, joka järjestetään Luostolla, Pyhätunturilla ja Sodankylässä. Luvassa on mielenkiintoisia musiikkielämyksiä, joille Lapin luonto tarjoaa unohtumattomat puitteet.

Vuoden 2020 festivaalin teemana on luonto ja ilmasto. Musiikilla kuvataan luonnon monimuotoisuutta, mytologiaa ja ilmiöitä auringon noususta myrskyn silmään. Osa teoksista ottaa kantaa ilmastonmuutokseen katsoen samalla myös myönteisesti tulevaisuuden ihmisiin.

Konsertteja on yhteensä 9. Ohjelmistossa on mm. kantaesitys, klassisen musiikin suurteoksia, kirkkokonsertteja tunnelmallisessa 330 vuotta vanhassa hirsikirkossa, piano-, kamari- ja nykymusiikkia sekä big bandin iltasoitto.

Ukko-Luoston rinteillä järjestettävässä pääkonsertissa 1.8. esiintyy arvostettu Lapin kamariorkesteri Tomas Djupsjöbackan johdolla solistinaan ruotsalainen sopraanosaksofonisti Anders Paulsson.

Festivaali kokoaa suomalaisia ja kansainvälisiä kamarimusiikin huippuesiintyjiä Lapin upeisiin maisemiin. Esiintyjäkaartiin kuuluu mm. Helsingin Kamariorkesterin muusikoita ja tunnettuja nuoria solisteja. Yksi konserteista on omistettu Beehtoven-juhlavuodelle.

Musiikin lisäksi luvassa on kiinnostavia esitelmiä ja muuta ohjelmaa. Festivaalin taiteellinen johtaja on amerikkalaissuomalainen nuori kapellimestari Aku Sorensen.

Tapahtuma jatkaa aiemmin järjestetyn Luosto Classicin viitoittamaa tietä.

Tutustu tarkemmin: www.luostosoi.fi ja facebook/luostosoi