Siirry suoraan pääsisältöön
Pasi Was Here

Teatteri

Pasi Was Here lippuja

0 TILAISUUTTA

Valitettavasti emme löytäneet yhtään tapahtumaa

Lisätietoa artistista / tapahtumasta Pasi Was Here

Mies ampuu itsensä itäsuomalaisessa pikkukaupungissa. Luoti jatkaa matkaansa Helsinkiin, lävistää miehen lapsuudenystävän punavihreän kuplan ja osuu ystävää suoraan sydämeen.

Hemmo saa kuulla lapsuuden parhaan ystävänsä Pasin kuolleen. Tieto saa hänet ensimmäistä kertaa elämässään nostalgiseksi. Alkaa aikamatka 80-luvun yhtenäiseen Suomeen ja lapsuuteen.

Suuret ikäluokat rakensivat meille hyvinvointiyhteiskunnan, mutta miten käy heidän lapsilleen? Löytyykö yhteistä kieltä, kun helsinkiläistynyt urbaani humanisti ja itäsuomalainen perusmies kohtaavat vuosien jälkeen? Samoista lähtökohdista on rakentunut kaksi erilaista identiteettiä, yhteisestä lapsuudesta kaksi erilaista aikuisuutta. Miksi toinen heistä selviytyi ja toinen musertui, vaikka he jakoivat samat unelmat: kasvattaa yhtä isot muskelit kuin Terminatorilla ja päästä koskettamaan Pamela Anderssonia? Onnistuvatko he kaivautumaan ylös asennepoteroistaan ja saavuttamaan jälleen rikkomattoman yhteenkuuluvaisuuden tunteen?

Pasi Was Here on kaiverrus pulpetissa, tägäys betonissa, tussaus vessan seinässä. Se on haikean riemukas näytelmä, joka liikkuu muistojemme yhtenäiseen Suomeen, lapsuutemme kulta-aikaan ja paikkaan, jota ei ehkä koskaan ollutkaan.

Kantaesitys 24.2.2016 KOM-teatterissa
Näytelmä: Veikko Nuutinen
Ohjaus: Lauri Maijala
Rooleissa: Robert Enckell, Johannes Holopainen, Vilma Melasniemi ja Juho Milonoff
Lavastus Janne Vasama
Maskeeraus Leila Mäkynen
Pukusuunnittelu Niina Pasanen
Valosuunnittelu Anniina Veijalainen
Äänisuunnittelu Jani Rapo

Esitykset KOM-teatterissa, Kapteeninkatu 26, alkavat klo 19, ellei toisin mainita.
Kapteeninkatu 26, 00140 Helsinki, p. (09) 6841 841, avoinna
ma klo 11–18,
ti–pe klo 11–16.
www.kom-teatteri.fi.