1. Kotisivu
  2. Musiikki
  3. Rock/Pop
  4. PELLE MILJOONA OY : 40-VUOTISJUHLAKIERTUE
PELLE MILJOONA OY : 40-VUOTISJUHLAKIERTUE

Rock/Pop

PELLE MILJOONA OY : 40-VUOTISJUHLAKIERTUE lippuja

Tapahtumia ei löytynyt

Valitettavasti emme löytäneet yhtään tapahtumaa

Lisätietoa artistista / tapahtumasta PELLE MILJOONA OY : 40-VUOTISJUHLAKIERTUE

PELLE MILJOONA OY

ANDY MCCOY, SAMI YAFFA, PELLE MILJOONA, TUMPPI VARONEN & ARI TASKINEN

40-VUOTISJUHLAKIERTUEEN PÄÄTÖSKONSERTTI
HELSINGIN JÄÄHALLI, LAUANTAI 19.1.2019

MUKANA MYÖS

PUNKPOPBÄNDIKSI LUONNEHDITTU PÄÄ KII & MAAILMANKUULU PUNKROCK-DJ SCRATCHY SOUNDS


*

Pelle Miljoona Oy:n 19 konserttia käsittänyt 40-vuotisjuhlakiertue alkoi 14. marraskuuta. Kiertue huipentuu lauantaina 19.1. Helsingin jäähallissa järjestettävään päätöskonserttiin.
Jo lippujen kiivaan ennakkomyynnin perusteella voitiin ennustaa, että kiertueesta tulee menestys ja niin myös tapahtui. Valtaosa konserteista on ollut loppuunmyytyjä!
Ennen kiertueelle lähtöä Pelle Miljoona Oy julkaisi uutta materiaalia sisältäneen EP-levyn ”Anna soihtusi palaa”.
Kokoonpano on sama kuin legendaarinen Pelle Miljoona Oy:n läpimurtokokoonpano vuodelta 1979: Pelle Miljoona, laulu & rummut, Tumppi Varonen, laulu & rummut, Ari Taskinen, laulu, kosketinsoittimet & kitara, Andy McCoy, kitara & laulu ja Sami Takamäki alias Sami Yaffa, laulu & basso.

*

PELLE MILJOONA OY

www.facebook.com/Pellemiljoonaoy/

Pelle Miljoona Oy levytti suomipunkrockin ikivihreisiin lukeutuvan, Ari Taskisen säveltämän ja Pelle Miljoonan sanoittaman menestyskappaleen Moottoritie on kuuma. Kappale löytyy Pelle Miljoona Oy:n saman nimiseltä, syksyllä 1980 ilmestyneeltä klassikkoalbumilta. Samalla albumilla soivat myös sellaiset biisit kuin Olen kaunis, Vapaus on suuri vankila, Hyvää yötä maailma, Älä äiti itke ja Juokse villi lapsi. Albumi nousi Suomen levymyyntilistan ykkössijalle ja myi Kultaa.

Kyseinen kokoonpano, Pelle Miljoona, Tumppi Varonen, Ari Taskinen, Andy McCoy ja Sami Yaffa, kuitenkin hajosi juuri ennen menestyksen kruunaavaa, jo sovittua konserttikiertuetta, kun Andy ja Sami jättivät yhtyeen ja muuttivat Tukholmaan perustamaan Hanoi Rocks -yhtyettä.

”Tässä iässä sitä kaipaa jo vähän jännitystä elämäänsä. Siinä kai ainakin yksi syy, miksi me lähdettiin alkuperäiskokoonpanossa nyt rundille. Ja Moottoritie on kuuma –albumilla on nippu hemmetin hyviä rock-biisejä, joiden varaan juhlakiertueen keikkaohjelmisto pitkälti rakentuu. Tien päälle lähtee styrkkarit, soittokamat, valot ja viisi valopäätä”, kertoo Pellen monivuotinen yhteistyökumppani Tumppi Varonen.

”Hemmetin nastaa soittaa taas vanhojen frendien kanssa. Kaikki ovat kehittyneet muusikkoina, ja bändin henkilökemia on jotenkin uniikki. Bändi kuulostaa ihan samalta kuin ennen. Kiva skulaa”, totesi puolestaan Andy McCoy omista tuntemuksistaan.

Aikoinaan Problems-yhtyeessäkin vaikuttanut Tumppi Varonen toimii laulusolistina muun muassa sellaisissa tutuissa biiseissä kuin Tahdon rakastella Sinua, Älä äiti itke ja Hyvä fiilis.

”Aika kuluu nopeasti. Vaikea kuvitella, että tässä on taaperrettu jo nelisen kymmentä vuotta yhteen soittoon. Pelle Miljoona Oy on aina ollut sellainen ’kansanbändi’. Ei me ikinä kävelty ylimielisinä mistään putkesta estradille kukkoilemaan, vaan hiippailtiin lavalle kansan keskuudesta. Me oltiin samalla levelillä jengin kanssa. Pelle Miljoona Oy liikutti yleisöä, meidän keikoilla ihmiset rakastuivat toisiinsa ja meidän keikoilla syntyi pariskuntia. Ja yleisö lähti hymy kasvoillaan meidän keikoilta kotiin.”

”Me ollaan kaikki, koko bändi – Varosen Tumppi, Taskisen Ari, Andy, Sami ja minä - yhä edelleen uskollisia sille idealismille, punkille, jonka nimeen me silloin 1980-luvulla vannottiin. Me ollaan yhä edelleen kaikki punkkareita… Mitä ikinä se nyt sitten tarkoittaakaan,” Pelle Miljoona sanoo.

KIERTUEAIKATAULU

Ke 14.11. Kuusankoskitalo, Kouvola / Pe 16.11. Rewell Center, Vaasa / La 17.11. Kampushalli, Kokkola / Ke 21.11. Logomo, Turku / To 22.11. Tampere-talo, Tampere / Pe 23.11. Radisson BLU, Oulu / La 24.11. Teatria, Tornio / Ke 28.11. Savonlinnasali, Savonlinna / To 29.11. Teatteri Provinssi, Salo / Pe 30.11. Lallintalo, Köyliö/ La 1.12. Akustiikka, Ylivieska / Ke 5.12. Mikaeli, Mikkeli / La 8.12. Lahti Halli, Lahti / To 13.12. Hyvinkääsali, Hyvinkää / Pe 14.12. Kulttuurikeskus Virta, Imatra / La 15.12. Hotelli Waltikka, Valkeakoski / Su 16.12. Promenadisali, Pori / Pe 18.1.2019 Rytmikorjaamo, Seinäjoki / La 19.1.2019 Helsingin jäähalli, Helsinki

*

PÄÄ KII

www.stupido.fi/recs/artist.php?lang=fin&id=54

Kiertueen päätöskonsertissa esiintyy myös kohuttu Pää Kii.

Punkpopbändiksi joissain yhteyksissä luonnehdittu Pää Kii teki läpimurtonsa vuonna 2012 julkaistulla esikoisalbumillaan ”Pää Kii”, jonka niin Rumba kuin ja Soundikin valitsivat Vuoden Levyksi. Keväällä 2013 bändi palkittiin myös kriitikkojen myöntämällä Emma-pystillä.

Muutaman vuoden tauon jälkeen Pää Kii julkaisi vihdoin viime syksynä toisen albuminsa nimeltä ”Jos huonoo onnee ei ois mul ei ois onnee ollenkaan”.

Laulaja-kitaristi Teemu Bergmanin lisäksi yhtyeessä soittavat basisti Vekku Vartiainen, kitaristi Antti Leppäniemi ja rumpali Heikki Laaksomies.

*

SCRATCHY SOUNDS – ”40 Years Since The Clash”
http://scratchysounds.co.uk/about/

Pelle Miljoona on nimennyt uransa alkuaikojen esikuviksi muun muassa brittiläiset The Sex Pistols ja The Clash –yhtyeet. Viime keväänä Pelle Miljoona Oy:n juhlakiertueen promoottori tutustui New Yorkissa The Clash-yhteyksistä tunnettuun maailmankuuluun rock-tiskijukkaan nimeltä Barry ’Scratchy’ Myers, jonka punk/rock-henkinen DJ-show pyörii Scratchy Sounds –otsikon alla. DJ-maailmassa jo lähes viisikymmentä vuotta toiminut Scratchy tunnetaan erityisesti pitkäaikaisesta yhteistyöstään The Clashin ja yhtyeen laulaja-lauluntekijän Joe Strummerin kanssa. ”Se oli nimenomaan Joe Strummer, joka ensimmäisenä kutsui minua nimellä Scratch). Ja minä ajattelin heti, että siinäpä osuva nimi ihmiselle, joka soittaa levyjä ammatikseen,” Scratchy kertoo. Scratchy Soundsia on kuultu ympäri maailmaa myös Dr. Feelgoodin, Iggy Poppin, Blondien, The Crampsin ja Black Uhurun konsertti- ja klubikeikoilla. Barry ’Scratchy’ Myers laskee uransa tiskijukka-ammattilaisena alkaneen nimenomaan The Clashin kiertueella vuonna 1978, joten tänä vuonna hän viettää Pelle Miljoona Oy:n tavoin ”40 Years Since” –taiteilijajuhlaa.

*

AIKATAULU
Ovet auki kello 18.00
Pää Kii – n. kello 18.45
Pelle Miljoona Oy – n. kello 20.00
Scratchy Sounds esiintyy väliajoilla.