1. Kotisivu
  2. Teatteri ja taide
  3. Baletti & Tanssi
  4. St Petersburg Ballet Theatre
St Petersburg Ballet Theatre

Baletti & Tanssi

St Petersburg Ballet Theatre lippuja

Tapahtumia ei löytynyt

Valitettavasti emme löytäneet yhtään tapahtumaa

Lisätietoa artistista / tapahtumasta St Petersburg Ballet Theatre

Irina Kolesnikova Joutsenlampi St Petersburg Ballet Theatre

Suuren suosion Suomessakin saanut, baletin huippuseurueisiin lukeutuva St Petersburg Ballet Theatre saapuu maaliskuussa Helsinkiin. Arvostetun prima ballerina Irina Kolesnikovan tähdittämä Joutsenlampi-baletti nähdään tiistaina 6. maaliskuuta Finlandia-talossa. Lipunmyynti Finlandia-talon esitykseen on käynnistynyt tänään Ticketmasterissa.

Lahteen ja Tampereelle tammikuussa saapuvassa Joutsenlammessa on mukana peräti 100 artistia sinfoniaorkesterimuusikosta balettitanssijoihin. Finlandia-talon esityksessä ei valitettavasti sinfoniaorkesteria nähdä tilanpuutteen vuoksi, vaan musiikki kuullaan nauhalta. Tchaikovskyn musiikkiin ja Petipan ja Ivanovin koreografiaan pohjautuva taidokas esitys on kerännyt ylistystä ympäri maailmaa.

Konstantin Tachkinin vuonna 1994 perustama St Petersburg Ballet Theatre tunnetaan maailmalla sekä taidokkaista Vaganova-koulutetuista tanssijoistaan että näyttävistä tuotannoistaan. Seurue tekee isoja kiertueita, ja vierailee lähes vuosittain esimerkiksi Pariisin ja Lontoon kaltaisten metropolien kuuluisimmissa esityssaleissa. Suomessa seurue hurmasi viimeksi Savonlinnan Oopperajuhlissa kesällä.

Seurueen kruununjalokivi on kansainvälisesti arvostettu prima ballerina Irina Kolesnikova, joka on voittanut sekä yleisöt että vaativat balettiarvioitsijat puolelleen. Kolesnikova on tanssinut seurueen prima ballerinana vuodesta 2001, ja hänen maineensa yhtenä maailman parhaimmista tanssijoista täyttää tuhatpaikkaiset teatterit ympäri maailmaa.