Siirry suoraan pääsisältöön
Tommy Emmanuel

Jazz/Blues

Tommy Emmanuel lippuja

5 TILAISUUTTA

Päivämäärä

Suomi

2 Tilaisuutta

Tilaisuudet ulkomailla

3 Tilaisuutta

Lisätietoa artistista / tapahtumasta Tommy Emmanuel

KITARISTIVIRTUOOSI TOMMY EMMANUEL KULTTUURITALOLLE MAALISKUUSSA

Ainutlaatuisesta näppäilytekniikastaan tunnettu kitaristivirtuoosi Tommy Emmanuel saapuu maaliskuussa soolokiertueellaan Suomeen. Australialaiskitaristi esiintyy lauantaina 24. maaliskuuta Helsingissä Kulttuuritalolla. Lämmittelijänä esiintyy niin ikään australialainen Anthony Snape.


Vikkeläsorminen Tommy Emmanuel on ehtinyt saavuttaa urallaan lukuisia musiikillisia virstanpylväitä. Jo kuusivuotiaana Emmanuel kiersi Australiaa perheensä yhtyeessä. Kolmekymppisenä hän kiersi rock-kitaristina Euroopan stadioneita. 44-vuotiaana hänestä tuli yksi viidestä ihmisestä, jotka ovat saaneet musiikki-ikoni Chet Atkinsilta Certified Guitar Player -arvonimen. Nykyisin 62-vuotias Tommy Emmanuel soittaa vuosittain satoja loppuunmyytyjä keikkoja aina Sydneystä Nashvilleen ja Lontooseen. Hänet on myös palkittu lukuisilla arvostetuilla palkinnoilla ja listattu yhdeksi maailman parhammista akustisen kitaran taitajista.

Tommy Emmanuel tunnetaan omaperäisestä, teknisesti mestarillisesta soittotyylistään, jossa yhdistyvät sekä rummut, basso, rytmi- ja soolokitarat että laulumelodiat. Hän ei kuitenkaan käytä loop-pedaaleja tai taustanauhoja, vaan musiikin luomiseen tarvitaan vain Tommy Emmanuel ja kymmenen sormea. Tammikuussa Tommy Emmanuel julkaisee duettolevyn ”Accomplice One”, ja sillä kullaan mm. Jason Isbelliä, Mark Knopfleria, Rodney Crowellia ja Jerry Douglasia. Siltä on julkaistu jo singlenä country-tähti Amanda Shiresin tulkitsema Madonna-cover ”Borderline”. Helsingissä Tommy Emmanuel nousee lavalle soolona.

KONSERTTI: Tommy Emmanuel CGP (AU) + special guest: Anthony Snape La 24.3.2018 klo 19 Kulttuuritalo, Helsinki