Espoo

Uudellamaalla sijaitseva Espoo on Helsingin jälkeen väkiluvultaan Suomen toiseksi suurin kunta. Helsinkiin menevät isot moottoritiet Länsiväylä ja Turunväylä läpileikkaavat kaupungin, joka mahdollistaa myös erinomaiset julkiset kulkuyhteydet. Kaupunki on tunnettu jääkiekkoseura Espoo Bluesin ja jalkapalloseuran FC Hongan kotipaikkakuntana.

Espoon kulttuurikeskuksen sanotaan olevan Espoon kulttuurin päänäyttämö. Arto Sipisen suunnittelema Kulttuurikeskus sijaitsee Tapiolan kaupunginosassa, Espoon keskustassa. Keskuksen yhteydessä toimivat Espoon musiikkiopisto, Espoon kirjasto, Espoon kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta, Tapiolan yhteyspalvelupiste ja Espoon työväenopisto. Konserttitalossa tarjotaan ympärivuotisesti erilaisia kulttuuripalveluita, näyttelyitä, juhlia, kokouksia, messuja ja yksityistilaisuuksia.

Vuonna 1984 perustettu jääkiekkoseura Espoon Blues tunnettiin aikaisemmin nimellä Kiekko-Espoo, joka vuonna 1998 vaihdettiin Espoon Bluesiksi. SM-liigaan joukkue nousi pelaamaan vuonna 1992 ja ensimmäisinä vuosinaan pääsarjassa joukkueen kotihallina oli Helsingin Jäähalli. Myöhemmin vuonna 1999 espoolaiselle jääkiekkojoukkueelle rakennettiin oma kiekkoareena kotikaupunkiinsa, joka nykyään kantaa nimeä Barona Areena.

Espoo Areena, Tapiolan Monitoimiareena ja LänsiAuto Areena tunnetaan nykyisin nimellä Barona Areena. Areena sijaitsee Espoon Tapiolan Urheilupuistossa ja urheilun lisäksi se toimii myös viihteen monitoimihallina. Areenalla järjestetään paljon erilaista tapahtumia ja vuosien aikana areenalla on nähty mm. EMMA –gaaloja, Uuden Musiikin Kilpailuja, Idols -laulukilpailuja ja monien isojen tähtien viihdekonsertteja!

Nähtävää Espoosta löytyy paljon, sillä kaupunki on täynnä mielenkiintoisia tapahtumia, kirkkoja, museoita ja näyttelyitä. Vuosittain Tapiolassa järjestetään elokuvafestivaali Espoo Ciné, musiikkifestivaali April Jazz ja Leppävaarassa rock-tapahtuma Kivenlahti Rock. Espoon Lahnuksessa sijaitsee Pohjoismaiden suurin katettu vesipuisto Serena. Hevosystäville kaupungista löytyy Vermon ravirata, missä on järjestetty jo vuodessa 1980 lähtien kansainväliset Finlandia-ajot.

Näytä lisää

1 tilaisuus kaupungissa Espoo 1 Tilaisuus