Oulu

Kaupunkien välisessä imagotutkimuksessa menestyksekkäästi pärjännyt Oulu on Pohjois-Suomen vanhin kaupunki. Oulun sydän, eli kauppatori on viihtyisä ja leppoisa tapa viettää mukavaa kesäpäivää. Hurmaavat ranta-aitat pitävät sisällään ravintoloita ja pikkupuoteja joissa myydään käsin tehtyjä tuotteita. Rotuaarin kävely- ja ostoskatu on Oulun ydinkeskustan helmi. Oulussa myös tapahtuu ympäri vuoden! Kesäkansaa viihdyttävät mm. Qstock-festivaali tai vaikkapa Suomen suurin kesäteatteri - Meri Oulu. Kulttuurinälkäisiä teatterinystäviä Oulussa ilahduttavat mm. Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri Oulun Kaupunginteatteri sekä Teatteri Rio. Raskaan musiikin ystäviä taas palvelee Oulussa vuosittain järjestettävä Jalometalli-festivaali.

Oulun merkittävin urheilukeskus on Raksilan urheilukeskus, jossa sijaitsevat jäähalli Oulun Energia Areena ja monitoimiareena Ouluhalli. Oulun oma jääkiekon liigajoukkue Oulun Kärpät pelaavat kotiottelunsa Energia Areenalla. Vuonna 1946 perustettu Oulun Kärpät oli jo ensimmäisenä liigakautenaan 1977-78 sensaatio ja Kärpät onkin voittanut jääkiekon SM-liigan kuusi kertaa historiansa aikana.

Oulun nimikko-orkesteri - Oulu Sinfonia on EU-alueen pohjoisin sinfoniaorkesteri. Orkesteri on toiminut vuodesta 1937 lähtien ja tällä hetkellä muusikoita kokoonpanossa on 61. Orkesterin kotisali on Oulun Musiikkikeskuksessa sijaitseva Madetojan-Sali, jossa järjestetään aktiivisesti monia konsertteja.

Ouluun pääset myös kätevästi matkustamaan! Oulun satamasta on laivayhteyksiä eri puolille Eurooppaa sekä hyvät rauta- ja maantieyhteydet Skandinaviaan ja Venäjälle. Oulun lentoasema on toiseksi vilkkain lentoasema Suomessa.

Tällä hetkellä meillä on Oulussa myynnissä 0 eri tilaisuutta.

Näytä lisää

Featured

Valitettavasti ei löytynyt yhtään hakutulosta haulle 'Oulu'

Muokkaa hakuasi tai selaa tilaisuuksia alla olevien kategorioiden avulla.

Selaa kategorioittain