Tampere

Suomen teatteripääkaupunkina tunnettu kaunis ja yksilöllinen Tampere on täynnä mielenkiintoisia tapahtumia aina runofestivaaleista musikaaleihin ja jääkiekosta koripalloon. Suomen toiseksi suurin huvipuisto Särkänniemi sijaitsee aivan Tampereen keskustan kupeessa. Huvipuiston yhteydestä löytyy myös Suomen ainoa delfinaario sekä muuta mukavaa puuhaa koko perheelle: Akvaario, Planetaario, Näsinneula, Sara Hildénin taidemuseo, Angry Birds Land sekä Koiramäki tarjoavat tekemistä koko päiväksi.

Tampereella jääkiekkoa pelataan peräti kahden liigajoukkueen voimin! Tappara ja Ilves jakavat Tampereen fanikannan ja molemmat pelaavat kotiottelunsa Hakametsän jäähallissa, joka on Suomen vanhin jäähalli.

Klubikansaa Tampereella palvelee mm. Pakkahuone, jossa järjestetään aktiivisesti klubikeikkoja. Pakkahuoneen lavalla on kotimaisten aritisten ohella nähty monia ulkomaisia vieraita, kuten: David Byrne, eX-Girl, Wailers, Ramones, Ornette Coleman, Black Sabbath, Motörhead, Paradise Lost, John Zorn, Cindy Blackman, Dubliners, Type O Negative ja Prodigy.

Kaupungista löytyy myös Pohjoismaiden suurin kongressi- ja kulttuurikeskus Tamperetalo, jossa järjestetään kokouksia, konsertteja ja näyttelyitä ympäri vuoden.

Kesäisin kaupunki täyttyy monipuolisista festivaaleista ja tapahtumista mm. Tammerfest, Blockfest ja Tammerkosken Sillalla ovat vakiinnuttaneet paikkansa festarikävijöiden kesäohjelmassa.

Ratinan stadion sijaitsee aivan Tampereen keskustassa ja toimii monipuolisena tapahtumapaikkana niin urheilu– kuin musiikkitapahtumissa. Stadionin lavalla on vuosien saatossa nähty mm. Toto, Iron Maiden, Bruce Springsteen, AC/DC, Red Hot Chili Peppers ja Bon Jovi.

Tapahtumakävijöiden on helppo matkustaa Tampereelle mainioiden juna- ja bussiyhteyksien ansiosta. Tampereen kupeesta Pirkkalasta löytyy lisäksi lentokenttä.

Näytä lisää

Featured

85 tilaisuutta Tampere 85 Tilaisuutta

 • 17 huhti 2020 pe 19:00
 • Kirka-musikaali Hetki Lyö

  pe 19:00
 • pe 19:00

  YO-TALO

  Tampere

 • Rajoitettu saatavuus
  Osta lippuja
 • 25 huhti 2020 la 18:00
 • Viidestoista Yö

  la 18:00
 • la 18:00

  YO-TALO

  Tampere

 • Rajoitettu saatavuus
  Osta lippuja